Дневникът на Марго Малинова

май 12, 2010

11 май 2010

Filed under: ден — Марго Малинова @ 13:52
Tags: ,

През възраждането 11 май се утвърждава като училищен празник, на който се почитат  създателите на българската азбука светите братя Кирил и Методий от 1852г. Този ден е отразнуван и в Стара Загора през 1858 година с „божествена служба“ от църквата.

На този ден -11 май 2010г читалище „Железник“ свика общо събрание за приемане актуализация на устава си . То беше проведено в голямата мултимедийна зала на СОУ“ Железник“ и  се оказа малка за да побере всички членове на читалището, така че се проведе при отворени врати. В края на събранието фолклорния състав на читалището „Огърлица“ поздрави всички присъстващи с акапелно изпълнение на любими песни.

На този ден в училище Железник се почетоха светите братя Кирил и Методи . Посрешнахме знамето на училището ,на България и Европейския съюз . Прозвуча химна на училището, националния химн и химна на Европа. Вокална група с ръководител Йоанна Дечева   поздравиха присъстващите ученици , родители и абитуриенти, а Николай Николаев подсигуряваше музикалните изпълнения . Изпълненията на Таня Паунова /12кл/и Полина Стайкова/10а/ изправиха на крака всички присъстващи,  които дълго ги аплодираха. Красивите ни мажоретки представиха новите си композиции. Водещата Ивелина Красимирова /10а/ представи презентацията “ Уж академия“-4, в  която шеговито и философски бяха представени зрелостниците ни. Учителите Петър Митев, Таня Пенева и Тинка Кирева връчиха на 12-класниците дипломи в различните номинации- „Ученик фантом“, „Вечно присъствие“,“Ученически парламент“ и други…Учителите коментираха номинациите на учениците , което надявам се ще бъде запомнено от всички присъстващи. На този ден  изпратихме   12-класниците,на които им предстои да се явят на ДЗИ. За последен ден те целунаха знамето на училището като клетва за защита на доброто име на училището, в което са учили 12 години.

Госпожа Ангелова пожела успешно вземане на матурите, с което випуск 2010 ще защитят собствените си възможности и името на СОУ“Железник“ !


още снимки от деня


Advertisements

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: