Дневникът на Марго Малинова

април 30, 2010

Тест за 7 клас по математика

Filed under: 7 клас,АНАЛИЗИ — Марго Малинова @ 22:25
Tags: , ,

Днес присъствах на съвещание на математиците от Стара Загора по повод външното оценяване на учениците от 7 клас. Новият ни инспектор по математика г-н Александър Буров сподели мнението си по критериите за външното оценяване дадени от МОМН , което се покрива с мнението на колегите по математика и което вече съм изказвала в дневника си.

За съжаление МОМН с нищо не е променила вида или указанията за външното оценяване по математика въпреки изказаните мнения и препоръки на учителите на проведените септемврийски съвещания в началото на учебната година. Нещо повече, избранияг за най-добър тест предложен от учители е  вариант ,който  е аналогичен на  предложения от министерството.

Тъй като теста в първи модул съдържа задачи, които спокойно могат да бъдат включени и във втори модул, а зад.26,27 и 28 от втори модул изискват пълното разписване на решението за достигане на краен резултат, който се изисква и се оценява по указание от МОМН , то учениците биха били ощетети в случай ,че не достигнат да верния отговор, то проверяващите в Стара Загора ще проверяват и оценяват и черновите на писмените работи.  Чест прави на г-н Буров , че отсега се ангажира с това решение в полза на учениците, преди МОМН да е дало подобно указание.

Така, че скъпи седмоскласници ,съветваме Ви да  разписвате решенията  на задачите върху черновите  .

Съветваме Ви – разпечатайте Test-7 klas-matematika-2010.doc и проверете своите възможности. В сайта на МОМН има още тестове по математика и БЕЛ,които са формат.pdf, които също можете да разпечатате.

Желаем Ви успешно представяне на външното оценяване !Advertisements

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: