Дневникът на Марго Малинова

март 16, 2010

Засаждане на дръвчета

Filed under: Без категория — Марго Малинова @ 22:33
Tags: , ,

Днес в Часа на класа трябваше да гледаме презентации за числото Пи , но поради хубавото време беше решено всички класове да засадят отдавна доставените в училище дръвчета в този час . Поради недостатъчно работни инструменти  /мотики, кирки,лопати,кофи/ различните класове се включиха по различно време от деня.

Аз и моите ученици от 10 а , отидохме последни за 7 час на ЧК поради ангажираността ни… Заварихме някои класове да засаждат,Някои колеги се бяха включили доста активно в засаждането и показваха как става това. Но те не бяха се сетили ,че трябва да се полее посаденото  и нямаха кофи с вода.  Аз взех кофи, а Моите ученици носеха  вода от маркия корпус.  Като отидохме на определеното за нашия клас място ,нямахме инструмент, затова изтъргувахме кирка и лопати срещу кофи с вода от други ученици .

Всички мои ученици се включиха много активно в засаждането на червения американски дъб-май така ни каза г-н Динев ,като даде насоки за работата .Признавам си, че не съм сигурна  и не рабирам от тези работи. Но , човек се учи докато е жив. Сред моите ученици  Имаше разбирачи-как става изкопаване на ямата с определени размери, имаше разбирачи по поливането и по засаждането, и разбира се по български обичай и такива , които много умуваха или просто „помагаха на бате“-т.е. нищо не правиха,  Но дръвчетата бяха засадени защото те бяха 2 , а ние 20… Беше много хубаво. Не мога да повярвам, че това събитие събуди толкова много приятни емоции.

Надявам се да не наспъпи лошо време и удоволствието и емоциите , с които всички се включиха в това мероприятие да не са напразни , така че те да пораснат и да можем  да се срещаме под тези дръвчета след години…

Благодаря на всички!

16-03-2010 снимки

Advertisements

има 1 коментар

  1. Читая только ваш блог, я действительно расслабляюсь и получаю удовольствие

    Коментар от монтаж видео — март 21, 2010 @ 14:14


RSS feed for comments on this post.

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: