Дневникът на Марго Малинова

януари 14, 2009

Дървена ваканция

Filed under: АНАЛИЗИ — Марго Малинова @ 19:30

Ставам сутринта, вдигам моите хора и поглеждам през прозореца- вали дъжд.

Мисля си-затопли се,радвам се…

Още с излизането си на двора  се подхлъзвам. Не виждам лед, а не може да се върви- поледица.С големи усилия стигам до долу на спирката и чакам , чакам ….автобус няма.

Обаждам се на диспечера, а той ми вика така ,като че ли аз съм им докарала цялата беля-В града е ужасно, я си стойте където сте.Телефона прекъсна и нямам връзка с никой…Успявам да изпратя няколко Мтел съобщения по интернет и той прекъсва. Имам чувството , че е настъпил края на света и ми е толкова самотно, защото никого не виждам и с никого нямам връзка. Само сняг и тишина……….

Сега имам интернет  .Получих писмо , че е обявена дървена ваканция и няма да има учебни занятия в четвъртък и петък. Защо ли е наречена така? Едно време като настъпвала люта зима обявявали дървена ваканция за децата защото хората са се отоплявали с дърва.Сега не всички  хора са на дърва, но названието си остава.Децата които са успели да отидат до училище са герои,но излишен героизъм не е необходим.Надявам се да няма пострадали. Ако всичко тръгне добре ще се видим в понеделник. Дано да сте живи и здрави.

Advertisements

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: